CE avertizeaza Ungaria pe tema unor proiecte de lege din sistemul financiar

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 17:12
1786 citiri
CE avertizeaza Ungaria pe tema unor proiecte de lege din sistemul financiar

Comisia Europeana a cerut Ungariei sa retraga doua proiecte de lege pe sistemul financiar, pentru ca par a nu respecta regulile UE, a declarat marti un purtator de cuvant.

Jose Manuel Barroso si-a exprimat ingrijorarile intr-o scrisoare catre premierul ungar Viktor Orban, a spus purtatoarea de cuvant Pia Ahrenkilde.

Ea a declarat ca Executivul UE are "indoieli serioase" pe tema legalitatii unui proiect de lege prezentat saptamana trecuta, considerat o miscare de sporire a potentialului de control guvernamental asupra politicii monetare a Bancii nationale ungare.

O lege pentru stabilitate financiara, propusa la inceputul acestei luni, a starnit si ea nedumerire, intrucat ar fi deschis calea pentru ca anumite politici fiscale si referitoare la reducerea indatorarii guvernamentale sa fie schimbate numai cu majoritate parlamentara de doua treimi.

Acest lucru ar putea lega mainile viitoarelor guverne.

"Daca aceste proiecte sunt incompatibile cu legislatia UE, atunci trebuie schimbate", a subliniat Ahrenkilde.

Scrisoarea lui Barroso sugereaza "retragerea celor doua proiecte din Parlament" si sa se colaboreze pentru a se asigura ca aceste legi "sunt compatibile cu legea UE".

Un purtator de cuvant al lui Orbam a confirmat ca scrisoarea lui Barroso a fost primita, dar nu a comentat.

Ungaria a fost in atentia UE anul acesta din cauza unei legi media controversate, care ataca libertatea presei. Pana la urma, parlamentarii au amendat legislatia, pentru a indeplini criteriile UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect lege Ungaria, #fonduri europene Ungaria, #control UE Ungaria , #Ungaria