Economia Ungariei a scazut cu 1,3% in T2

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 16:02
1476 citiri
Economia Ungariei a scazut cu 1,3% in T2

Economia Ungariei s-a contractat cu 1,3% in trimestrul al doilea al acestui an, fata de aceeasi perioada din 2011, conform datelor finale publicate vineri de Oficiul central de statistica (KSH).

Produsul Intern Brut al Ungariei a scazut in perioada aprilie - iunie 2012 cu 0,2%, comparativ cu primul trimestru din 2012, cand s-a inregistrat un declin de 1%.

In estimarea preliminara de luna trecuta KSH anunta un declin de 1,2% al economiei in ritm anual si de 0,2% in ritm trimestrial.

Forintul, a doua cea mai performanta moneda nationala fata de euro din lume anul acesta, s-ar putea deprecia deoarece Ungaria se confrunta cu intarzieri in discutiile pentru un imprumut de la FMI si UE, au anuntat miercuri analistii Citigroup Inc.

Ungaria nu este de acord cu masurile impuse de FMI pentru imprumut

Vineri, forintul s-a tranzactionat la 284,21 pentru un euro, extinzand castigurile din 2012 la 11%, cea mai buna performanta din lume dupa moneda din Chile.

Ungaria a cerut inca din luna noiembrie a anului trecut un imprumut de tip preventiv intre 15 si 20 de miliarde de euro de la FMI si UE, necesar pentru stabilizarea economiei ungare. Negocierile au fost blocate insa pana in luna iulie a acestui an din cauza ingrijorarilor exprimate de CE si FMI fata de independenta bancii centrale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria economie T2, #scadere economie Ungaria T2, #pib ungaria, #evolutie forint , #Ungaria