Guvernul ungar si banca centrala vor de urgenta un acord cu FMI

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 15:32
1031 citiri
Guvernul ungar si banca centrala vor de urgenta un acord cu FMI

Guvernul ungar a facut un pas important spre detensionarea relatiei cu FMI si Comisia Europeana, premierul Viktor Orban anuntand vineri, dupa o intalnire la invitatia guvernatorului Andras Simor, ca executivul si banca centrala vor de urgenta incheierea unui acord de finantare externa.

Forintul s-a apreciat puternic, cu 0,5%, dupa ce a inregistrat in aceasta saptamana mai multe minime record in raport cu euro. Costurile de finantare ale Ungariei sunt de asemenea in scadere pe pietele secundare, dupa ce au atins niveluri record in ultimele zile.

"Guvernul si banca centrala au cazut de acord ca incheierea unui acord cu FMI cat mai curand posibil este in interesul economiei", a declarat Orban dupa o runda de discutii intre guvern si banca nationala a Ungariei.

Guvernul Orban se pregateste pentru negocieri dure cu reprezentantii FMI si CE care vor merge la Budapesta in urmatoarele saptamani.

Oficialii institutiilor financiare internationale au suspendat in decembrie discutiile cu Ungaria, din cauza unui proiect de lege care ar restrange independenta bancii centrale.

Din cauza presiunilor de pe pietele financiare, guvernul si-a nuantat pozitia in privinta legislatiei criticate de CE si FMI si a indicat ca este pregatit de concesii si compromisuri pentru a relua cat mai urgent discutiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI imprumut Ungaria, #bani finantatori Ungaria, #criza financiara Ungaria , #Ungaria