Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 10:40
1344 citiri
Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii

Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii pana la sfarsitul anului viitor, prin modificarile planificate in sistemul de pensii, a declarat ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, pentru site-ul de business fn.hu, relateaza Mediafax.

"Reformele pregatite de guvern pentru sistemul de pensii vor rezulta in eliminarea pilonului doi (al fondurilor de pensii private obligatorii). Pilonul II va inceta sa existe pana la sfarsitul lui 2011", a afirmat Matolcsy intr-un interviu acordat luni si publicat joi seara.

Matolcsy anticipeaza ca 90-95% dintre cei trei milioane de contributori la fondurile de pensii private obligatorii vor reveni la sistemul public de pensii.

Oficialul a adaugat ca va anula toate finantarile de la stat pentru Consiliul Fiscal, o organizatie independenta care supravegheaza finantele publice si a criticat vehement in ultimul timp politicile fiscale ale guvernului.

Totodata, ministrul a spus ca guvernul va acorda compensari tuturor celor 690.000 de angajati din sectorul public, care ar putea fi afectati negativ de modificarile de taxe ce vor intra in vigoare anul viitor si nu au fost incluse in proiectul initial de buget pentru 2011.

Matolcsy a mai aratat ca a propus o crestere de 5% a salariului minim din sectorul privat pentru anul viitor, in loc de procentul de 4,5% oferit anterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#guvern, #ungar, #fonduri, #pensii, #private , #Ungaria