Investitorii se plang de noile taxe de criza din Ungaria

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 23:25
1094 citiri
Investitorii se plang de noile taxe de criza din Ungaria

Comisia Europeana a cerut detalii Ungariei in legatura cu noua lege care impune "taxe de criza" in domeniul telecomunicatiilor, energiei si firmelor de retail, relateaza DPA citat de Newsin. 

Investitorii straini s-au plans ca noile taxe ii vizeaza direct, in mod injust.

Noile nemultumiri se adauga deja adevaratului scandal iscat de noua lege a presei din Ungaria, considerata represiva, si se reflecta negativ asupra imaginii Ungariei tocmai cand Budapesta a preluat, pentru prima oara, presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a trimis o scrisoare guvernului ungar, in care cere explicatii pentru noul cod fiscal, a declarat purtatorul de cuvant al CE, Olivier Bailly.

Legea fiscala, care are ca scop reducerea deficitului bugetar, vizeaza cu precadere profitabilele firmele din telecomunicatii, retail si firmele din domeniul energiei - majoritatea detinute de companii straine.

In decembrie, un grup de 13 astfel de companii, intre care Deutsche Telekom si E.ON, au scris Comisiei, plangandu-se de noua lege.

Insa cu mult inainte de aceasta scrisoare, Comisia ceruse deja lamuriri din partea guvernului ungar, a precizat purtatorul de cuvant al CE. Autoritatile de la Budapesta au raspuns interpelarii CE la 17 decembrie.

"De indata ce vom trage concluziile, ceea ce deocamdata nu este cazul, vom lua o decizie", a declarat Bailly. Daca CE va decide ca sistemul fiscal al Ungariei incalca regulile UE, ar putea declasa procedura de infringement, cerandu-i sa renunte la noua lege.

Fara sa faca vreun comentariu asupra unor aspecte specifice din legea ungara, purtatorul de cuvant al CE a accentuat ca, potrivit reglementarilor europene, ar fi ilegala impozitarea anumitor operatori dintr-un sector mai mult decat a celorlalti.

Premierul ungar Viktor Orban a spus ca "taxele de criza" vor fi in vigoare pana in 2012. Ele se adauga introducerii unei taxe anuale de 200 de milioane de forinti in sectorul financiar, in special bancar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#investitori, #taxe, #criza, #ungaria , #Ungaria