Presedintele CE, convins ca Ungaria va iesi mai puternica din criza economica

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 15:40
1237 citiri
Presedintele CE, convins ca Ungaria va iesi mai puternica din criza economica

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a declarat marti convins ca Ungaria va iesi "mai puternica" din criza economica si a salutat mai ales recentele masuri luate de guvernul ungar pentru a face fata situatiei, relateaza AFP, potrivit Newsin.

"Ungaria trece printr-o perioada foarte dificila. In acelasi timp, credem ca Ungaria ia acum masuri bune pentru a face fata", a declarat el, alaturi de noul premier ungar Gordon Bajnai, la Bruxelles.

"Sunt convins ca Ungaria va iesi mai puternica din aceasta criza", a spus Barroso, precizand ca "Ungaria are potentialul de a trece de aceste zile sumbre si de a deveni un succes economic".

CE "saluta mai ales noile masuri pentru a face fata crizei, anuntate recent", a spus Barroso.

Noul premier ungar a anuntat la 19 aprilie o crestere masiva a TVA-ului, in cadrul unui program de rigoare consolidata, destinat limitarii deficitelor publice, in pofida faptului ca predictiile referitoare la recesiune sunt de pana la minus 6% anul acesta.

Bajnai, economist, a spus ca vrea economisirea a 4,39 miliarde de euro in 2009 si 2010.

"Dificultatile actuale nu trebuie sa ne faca sa uitam enormele beneficii pe care Ungaria le are datorita apartenentei sale la UE", a mai spus Barroso. "UE face parte din solutie, nu trebuie sa uitam niciodata cat de important a fost acest lucru pentru Ungaria si pentru statele membre din Europa Centrala si de Est", a subliniat el.

Potrivit celui mai recent Eurobarometru, publicat la Budapesta in februarie, numai 31% dintre ungari cred ca aderarea la UE in urma cu cinci ani a fost un lucru bun, in conditiile in care procentul era de peste 50% in 2004.

"Pentru Ungaria, UE este o sustinere in vremuri grele", a spus si Bajnai. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ce, #criza, #ungaria , #Ungaria