Strabag nu va mai cumpara activele din Viena si Ungaria ale Cemex

Luni, 06 Iulie 2009, ora 15:25
1912 citiri
Strabag nu va mai cumpara activele din Viena si Ungaria ale Cemex

Strabag SE, unul dintre cele mai mari grupuri de constructii din Europa, a renuntat la contractul de cumparare a activelor companiei mexicane Cemex din Ungaria si Austria, actiune considerata de Cemex drept lipsita de valabilitate, relateaza Portfolio, citat de NewsIn.

Cemex SAB, cel de-al treilea producator mondial de ciment, a anuntat saptamana trecuta, la randul sau, ca ar putea actiona in justitie compania Strabag, dupa ce aceasta s-a retras de la cumpararea activelor din Austria si Ungaria ale Cemex din cauza ca nu a primit aprobarea comisiei antitrust, scrie Bloomberg.

Grupul mexican Cemex a trimis un avertisment scris companiei Strabag, al carei sediu central se afla la Viena, potrivit caruia retragerea din afacere nu este valida si incalca acordul din iulie 2008 privind plata a 310 milioane euro pentru operatiunile Cemex din industria betonului.

"Din pacate, Strabag nu vrea sa isi indeplineasca obligatiile specificate prin acordul intre companiile noastre", a declarat Lorenzo Zambrano, director executiv al Cemex, printr-un comunicat.

Operatiunile din Austria si Ungaria fac parte din activele de 2,53 miliarde dolari pe care Cemex le-a vandut sau asteapta din 2008 aprobarea autoritatilor in cauza pentru a fi vandute, in contextul in care compania mexicana vrea sa-si reduca datoriile de 22 miliarde dolari.

La inceputul saptamanii trecute Cemex a propus un plan pentru refinantarea a 14,5 miliarde dolari in datorii bancare si evitarea intrarii in incapacitate de plata.

Compania a promis ca va reduce costurile anuale cu 900 milioane dolari si va vinde active ca urmare a planului de scadere a datoriilor.

Cele doua companii cazusera de acord ca niciuna dintre cele doua parti nu va renunta inainte de 30 iunie anul acesta.

Acordul a fost aprobat in Ungaria, arata Strabag. Constructorul austriac Strabag a anuntat la sfarsitul lunii mai o crestere cu 59%, la 129,3 milioane euro, a pierderilor nete din primul trimestru, in line cu asteptarile analistilor, din cauza scaderii activitatii in sectorul constructiilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, # companie, # contract, # refinantare , #Ungaria