Ungaria dezminte presupuse negocieri cu Kia si BMW, pentru investitii

Joi, 14 Iunie 2012, ora 16:40
1136 citiri
Ungaria dezminte presupuse negocieri cu Kia si BMW, pentru investitii

Ungaria nu poarta in acest moment negocieri privind noi investitii in sectorul auto, a declarat un oficial din guvernul ungar, dezmintind practic informatiile aparute in presa potrivit carora Kia Motors si BMW au de gand sa construiasca capacitati de productie in Ungaria.

"In prezent nu exista negocieri cu privire la mari investitii cu niciuna din companiile mentionate, care sa se afle intr-un stadiu atat de avansat, incat sa poata fi mentionate", a declarat secretarul de stat responsabil pentru relatiile economice externe Peter Szijjarto.

"Se stie ca Ungaria este o tara atractiva pentru investitii, dar nu pot sa comenteze aceste articole deoarece nu am cunostinta de existenta unor negocieri care sa poata sustine aceste articole", a adaugat oficialul ungar.

Declaratiile lui Peter Szijjarto vin dupa ce marti cotidianul ungar Magyar Hirlap a publicat un articol conform caruia constructorul auto sud-coreean Kia Motors (care are o uzina in Slovacia) ar avea de gand sa construiasca o uzina de asamblare a motoarelor in Ungaria, o facilitate care ar crea 3.000 pana la 4.000 de locuri de munca.

"Pot sa confirm ca Kia Motors nu are planuri vizand construirea unei uzine de asamblare a motoarelor in Ungaria", a declarat la randul sau directorul de relatii publice de la Kia, Michael Choo.

Anterior, la mijlocul lunii mai, cotidianul financiar german Handelsblatt a publicat un articol conform caruia grupul auto german BMW este interesat sa-si construiasca o uzina in Europa Centrala, iar orasul ungar Miskolc este una din posibilele locatii.

#BMW Kia Ungaria, #investitii BMW, #investitii Kia, #Ungaria negocieri investitii auto , #Ungaria