Ungaria imbunatateste prognoza privind evolutia economica

Marti, 10 August 2010, ora 23:41
1237 citiri
Ungaria imbunatateste prognoza privind evolutia economica

Ungaria a imbunatatit, marti, prognoza privind evolutia economica pentru acest an, de la o contractie de 0,2% la un avans de 0,6%, ca urmare a evolutiei peste asteptari a PIB in primul trimestru si a imbunatatirii conditiilor pe pietele externe, transmite portfolio.hu.

Ministerul Economiei Nationale a revizuit si previziunea referitoare la inflatie, de la 4,3% la 4,7%, din cauza deprecierii forintului, a aprecierii cotatiei petrolului si a probabilitatii de majorare semnificativa a preturilor alimentelor.

Potrivit noilor prognoze, cheltuielile de consum se vor reduce cu 2,5%, dupa un declin de 6,7% inregistrat in 2009. Initial, autoritatile anticipau o scadere de 2,6%. Investitiile se vor majora cu 0,8%, sub ritmul de 1,3% asteptat de fostul guvern socialist.

Salariul real pe cap de locuitor va avansa cu 2,2%, fata de cresterea de 3% anticipata initial, dar reprezinta un progres dupa declinul de 2,4% consemnat in 2009. Estimarea referitoare la deficitul bugetar a fost mentinuta la 3,8% din PIB. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ungaria, #prognoza, #evolutie economica , #Ungaria