Ungaria sfideaza UE pana la capat: Sunt sanse mari pentru acordul cu Rusia

Vineri, 13 Martie 2015, ora 13:30
1649 citiri
Ungaria sfideaza UE pana la capat: Sunt sanse mari pentru acordul cu Rusia
Foto: HD Phone Wallpapers

Exista "sanse foarte mari" ca Ungaria si Rusia sa ajunga la un acord cu privire la furnizarea de combustibil pentru centrala nucleara de la Paks care sa fie acceptabil pentru UE, a declarat vineri seful de cabinet al lui Viktor Orban, dupa ce Financial Times a scris ca UE a blocat acordul nuclear.

Seful de cabinet al premierului Ungariei, Janos Lazar, a facut declaratia pentru postul national ungar de radio.

El a spus ca a participat la o intalnire cu oficiali din cadrul Euratom, la Luxemburg, miercuri, raspunzand unei intrebari despre o informatie de presa potrivit careia acordul dintre Ungaria si Rusia privind modernizarea singurei centrale nucleare unguresti ar fi fost blocat de catre UE din cauza importarii de combustibil nuclear exclusiv din Rusia.

Lazar a decarat ca Euratom doreste ca si alte parti - si nu doar Rusia - sa poata sa furnizeze combustibil nuclear centralei de la Paks (...).

Citeste mai departe despre "Ungaria, neintimidata de Comisia Europeana: Exista sanse mari pentru acordul cu Rusia" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord nuclear Ungaria Rusia, #combustibil nuclear Rusia Ungaria, #combustibil nuclear UE, #UE blocat acord nuclear , #Ungaria