Ungaria, retrogradata si de S&P

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 09:14
1039 citiri
Ungaria, retrogradata si de S&P

Agentia de rating Standard&Poor's a redus datoria publica a Ungariei la nivelul de investitie speculativa, pe baza ingrijorarii fata de schimbarile pe care statul doreste sa le faca in ceea ce priveste Banca Centrala.

Analistii S&P au redus ratingul datoriei publice ungare la nivel de investitii speculative cu perspectiva negativa. Asta inseamna ca, cel mai probabil, statul va mai primi o nota proasta in urmatorul an, daca rezultatele fiscale ale Ungariei se deterioreaza, noteaza Huffington Post.

Un rating mai mic ar putea insemna ca Ungaria se va putea imprumuta mai greu si ca va plati dobanzi mai mari pe datoria deja existenta. Moody's, o alta agentie de rating, a retrogradat deja ratingul datoriei publice a Ungariei la nivel de "junk" la finalul lunii noiembrie.

Analistii S&P au declarat, miercuri, ca schimbarile pe care guvernul doreste sa le implementeze Bancii Centrale a Ungariei ingradesc independenta acesteia. Astfel de schimbari ingreuneaza situatia investitorilor, lucru care ar putea avea un impact negativ asupra planurilor de investitii si fiscale.

"Retrogradarea reflecta opinia noastra ca predictibilitatea si credibilitatea politicilor Ungariei continua sa scada," au declarat oficialii S&P.

Guvernul condus de Viktor Orban a luat masuri pentru a obtine o mai mare influenta asupra Bancii Nationale a Ungariei, condusa de Andras Simor. O noua lege care are in vedere acest lucru este in discutie in Parlament. De altfel, guvernul a inceput sa lucreze si la o baza legala pentru o posibila fuziune intre Banca Centrala si autoritatea de reglementare financiara locala.

Si Comisia Europeana a atentionat Ungaria in privinta acestor noi legi, avand "indoieli serioase" pe tema legalitatii acestora, considerand ca sunt o miscare de sporire a potentialului de control guvernamental asupra politicii monetare a Bancii nationale ungare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retrogradare rating Ungaria, #standard poors retrogradeaza ungaria, #datorie publica Ungaria , #Ungaria