Ungaria vrea sa atraga Tesla in tara cu reduceri de taxe si facilitati

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 13:47
2842 citiri
Ungaria vrea sa atraga Tesla in tara cu reduceri de taxe si facilitati
Foto: CC0 Creative Commons

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, s-a intalnit joi cu mai multi directori de la producatorul american de vehicule electrice Tesla, cu ocazia unui turneu prin Silicon Valley, ocazie cu care le-a prezentat reducerile de taxe si facilitatile oferite de autoritatile ungare producatorilor auto, informeaza agentia de presa MTI.

Productia si exportul de autoturisme produse de firmele straine reprezinta un motor al cresterii economice a Ungariei, tara unde salariile pentru muncitorii calificati sunt mult mai mici fata de nivelul din Europa Occidentala.

Industria auto asigura peste 100.000 de locuri de munca si este responsabila pentru o treime din productia industriala a Ungariei. Tarile vecine, Slovacia si Cehia, sunt si ele importanti producatori auto in regiunea Europei Centrale si de Est.

"Obiectivul vizitei noastre este sa punem Ungaria pe harta conducerii Tesla, ca tara care se concentreaza serios pe industria auto", a declarat Szijjarto, dupa ce s-a intalnit joi cu directorul de dezvoltare si cel juridic de la Tesla.

Potrivit oficialului ungar, reprezentantii Tesla au raspuns pozitiv la reducerile de taxe oferite pentru investitiile facute in Ungaria, precum si la taxa pe companii din Ungaria, care, la 9%, este cea mai mica din UE.

Szijjarto a mai informat ca Ungaria si-a propus sa instaleze peste 3.000 de statii de incarcare pentru vehiculele electrice pana la finele lui 2019. Potrivit ministrului ungar de Externe, in 2018, Tesla va construi doua puncte de incarcare rapida in Ungaria, unul in orasul Gyor din vestul tarii, unde isi are sediul constructorul german de automobile premium Audi, si un altul in Nagykanizsa, in sud-vestul Ungariei.

Audi este unul dintre cei mai mai exportatori ai Ungariei, iar uzina de motoare pe care compania germana o are la Gyor este cea mai mare din lume, aprovizionand peste 30% din uzinele grupului Volkswagen. Alti importanti producatori auto din Ungaria sunt Daimler, Opel si Suzuki Motor Corp.

Luna trecuta, compania sud-coreeana SK Innovation a anuntat ca va investi aproximativ 800 de milioane de dolari in Ungaria pentru a construi o uzina ce va produce baterii electrice, in ideea de a veni in intampinarea producatorilor de vehicule electrice.

#masini electrice Ungaria, #Ungaria facilitati taxe Tesla , #Ungaria