11 septembrie: SUA comemoreaza 11 ani de la atacurile din 2001 (Galerie foto)

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 12:25
2476 citiri
11 septembrie: SUA comemoreaza 11 ani de la atacurile din 2001 (Galerie foto)

In urma cu 11 ani, Statele Unite ale Americii erau tinta unui atac terorist de proportii nemaintalnite pana atunci. Aproape 3.000 de oameni si-au pierdut viata, iar pagubele materiale s-au ridicat la 2.000 de miliarde de dolari.

Atacul terorist din 11 septembrie 2001 a costat Statele Unite aproape 2.000 de miliarde de dolari. Cele doua turnuri gemene aveau o valoare estimata intre 3 si 4,5 miliarde de dolari, in timp ce cele patru avioane care s-au prabusit au costat aproximativ 385 de milioane de dolari. Daunele aduse Pentagonului ating 1 miliard de dolari, iar costurile de curatenie a zonelor de impact au atins 1,3 miliarde de dolari, arata Institutul de Analiza a Securitatii Globale.

Daunele aduse proprietatilor si infrastructurii au costat intre 10 si 13 miliarde de dolari, in timp ce cresterea securitatii in aeroporturi a costat statul 40 de miliarde de dolari. La aceste sume se adauga numeroase alte pierderi materiale inregistrate de companiile de asigurari, de companiile aeriene si de jucatorii la bursa dupa prabusirea cotatiilor internationale.

In plus, SUA a cheltuit, in ultimii 11 ani, 1.500 de miliarde de dolari in razboiul impotriva terorismului, arata un raport al Federatiei Oamenilor de Stiinta din America.

Cele mai mari pierderi au fost insa de natura umana. Numarul victimelor s-a ridicat la 2.977, incluzand persoanele aflate in cele doua turnuri gemene, cele din Pentagon, personalul si calatorii celor patru zboruri deturnate, dar si politistii, medicii si pompierii care au incercat sa ajute in acea zi.

In plus, numerosi oameni, atat din randul autoritatilor, cat si din cel al voluntarilor s-au imbolnavit in urma inhalarii prafului si cenusei care au acoperit pentru cateva zile orizontul orasului New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comemorare 11 septembrie, #evenimente 11 septembrie, #SUA 11 septembrie , #USA