Alegeri SUA - Cristian Parvulescu - "Economic vorbind, SUA stau mult mai bine decat in 2008"

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 15:57
2035 citiri
Alegeri SUA - Cristian Parvulescu - "Economic vorbind, SUA stau mult mai bine decat in 2008"

Realegerea lui Barack Obama ca presedinte al Statelor Unite este vazuta de analistul Cristian Parvulescu ca un moment istoric, atat din punct de vedere social, cat si din punct de vedere democratic.

"Economic vorbind, Statele Unite stau mult mai bine decat stateau in 2008, cand guvernarea Bush pusese economia pe butuci. Sunt unul dintre cei care cred ca si varianta Romney/Ryan ar fi dus la exact aceeasi situatie, pentru ca aceste stereotipuri neoliberale nu s-au dovedit nicaieri profitabile pentru societate", a spus Parvulescu.

In ceea ce priveste Romania, nimic nu se va schimba, spune analistul politic.

"Romania ramane tot acolo. Nu se va schimba nimic, nici in bine, nici in rau. Relatiile economice nu vor creste si nici nu vor scadea, iar parteneriatul strategic va ramane in continuare o prioritate".

"Din punct de vedere social si democratic America va avea numai de castigat. Asta nu va face decat sa intareasca si economia", a declarat pentru Business24 analistul Cristian Parvulescu.

Analistul a spus ca pe Obama l-au ajutat si referendumurile din Statele Unite, privitoare la casatoria intre persoane de acelasi sex sau la interzicerea pedepsei cu moartea, precum si cel din Florida, referitor la interzicerea utilizarii banilor publici in ceea ce priveste avortul, care a si scazut.

"Putem vorbi despre un moment istoric din acest punct de vedere. Este un castig mai important pentru democratie decat victoria lui Bill Clinton in 1996", a spus analistul.

Intrebat daca economia Statelor Unite se va schimba, dupa realegerea lui Obama, analistul a spus ca acest lucru nu se va intampla peste noapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri SUA Barack Obama, #alegeri SUA Cristian Parvulescu, #alegeri SUA presedinte, #alegeri SUA relatii Romania , #USA