Barack Obama incearca sa incheie in 6 luni reforma imigratiei in SUA

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 09:02
2035 citiri
Barack Obama incearca sa incheie in 6 luni reforma imigratiei in SUA

Presedintele american Barack Obama a declarat, miercuri seara, ca incearca sa incheie reforma imigratiei in SUA in urmatoarele sase luni, apreciind ca principalele dificultati in calea ajungerii la un acord sunt de natura politica si nu tehnica, informeaza Associated Press si AFP.

"Pot garanta faptul ca imi voi folosi toata energia pentru aceasta reforma", a spus Obama intr-un interviu pentru canalul de televiziune de limba spaniola Telemundo.

Un grup de senatori, atat democrati, cat si republicani, au convenit asupra cadrului unei reforme cuprinzatoare a sistemului de imigratie din SUA, printre care solutionarea problemei cetateniei pentru 11 milioane de imigranti ilegali aflati deja in tara.

Si in Camera Reprezentantilor parlamentarii americani lucreaza la o propunere similara.

Intr-un alt interviu, acordat canalului de televiziune Univision, liderul de la Casa Alba a afirmat ca noua lege a imigratiei va oferi un cadru foarte clar pentru obtinerea cetateniei americane.

"Nu dorim sa cream perspective vagi si iluzii potrivit carora prin noul cadru cineva poate obtine cetatenia de pe o zi pe alta. Vrem sa fim foarte clari asupra faptului ca aceasta legislatie ofera o cale reala privind obtinerea cetateniei", a adaugat Barack Obama.

#Barack Obama imigranti SUA, #Barack Obama reforma imigratie , #USA