Barack Obama nu mai are succes la femei

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 15:44
859 citiri
Barack Obama nu mai are succes la femei

Barack Obama pierde din avansul pe care il avea in fata competitorului sau, Mitt Romney, in ceea ce priveste sustinerea in randul femeilor.

La mai putin de doua saptamani inainte de alegerile din SUA, republicanul Mitt Romney a egalat avantajul de 16% pe care-l avea presedintele democrat Barack Obama in randul femeilor, scrie Agerpres.

Presedintele, la randul sau, a recuperat avantajul pe care-l avea Romney in randul alegatorilor de sex masculin, conform unui nou sondaj Associated Press-GfK.

Aceasta dinamica a preferintelor in randul alegatorilor americani, face ca aceasta cursa prezidentiala sa fie extrem de stransa, Mitt Romney fiind creditat cu 47% dintre intentiile de vot, fata de Obama care este sustinut de 45% dintre acestia, conform sondajului.

Dupa o prima dezbatere si in general o luna buna pentru Romney, candidatul republican a castigat teren in ceea ce priveste increderea pe care i-o acorda alegatorii americani intr-o serie de chestiuni, precum economia si abilitatea sa de a le intelege problemele.

In acelasi timp, convingerea ca Obama va fi reales a scazut: Jumatate dintre persoanele cu drept de vot considera ca presedintele va obtine un al doilea mandat la Casa Alba, fata de 55% cu o luna inainte.

Odata cu apropierea alegerilor, Romney a mizat pe aspectele sociale incercand sa abordeze o politica mai moderata pe probleme cum ar fi avortul intr-un efort de a atrage electoratul feminin. Sondajul AP-GfK il prezinta pe Romney avand aceeasi sustinere din partea femeilor (47%) ca si Obama (47%), desi cu o luna inainte presedintele de culoare avea un avans de 16%.

Sondajul Associated Press-GfK a fost realizat in perioada 19-23 octombrie de catre GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications. Acesta a fost realizat prin telefon in randul a 1.186 adulti din Statele Unite si comporta o marja de eroare de plus/minus 3,5%.A

#Obama alegeri, #Obama preferinte alegatori, #alegeri sua , #USA