Bernanke: Economia SUA trebuie sa creasca mai rapid pentru reducerea somajului

Luni, 26 Martie 2012, ora 17:42
1236 citiri
Bernanke: Economia SUA trebuie sa creasca mai rapid pentru reducerea somajului

Economia Statelor Unite trebuie sa creasca mai rapid pentru a produce suficiente locuri de munca care sa determine reducerea ratei somajului, a declarat luni presedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke.

Bernanke a aratat de declinul ratei somajului, de la 9,1% vara trecuta la 8,3% in februarie, a fost intr-o anumita masura nesincronizat cu ritmul cresterii economice.

PIB-ul SUA a urcat cu 3% in trimestrul al patrulea din 2011, dar se anticipeaza ca avansul a incetinit sub 2% in primele trei luni ale acestui an.

"Scaderea in continuare a somajului, intr-o maniera semnificativa, va necesita probabil o crestere mai rapida a productiei si cererii, din partea populatiei si companiilor, proces care poate fi sustinut prin mentinerea unor politici de sustinere", a spus Bernanke la o reuniune a Asociatiei Nationale pentru Economie.

Seful Fed a reiterat temeri legate de somajul de lunga durata, dar a contestat ideea ca mare parte a problemei este de natura structurala, care nu poate fi rezolvata prin politica monetara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economia sua, #rata somajului SUA, #locuri de munca sua , #USA