Bernanke: Nu ne permitem cresterea inflatiei pentru scaderea somajului!

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 10:02
1933 citiri
Bernanke: Nu ne permitem cresterea inflatiei pentru scaderea somajului!

Presedintele FED, Ben Bernanke, a aparat obiectivele bancii centrale si a subliniat faptul ca nu este de acord cu cresterea inflatiei pentru creerea de noi locuri de munca.

"Nu vrem inflatie mai mare si nu vom tolera asa ceva", a tinut sa precizeze presedintele FED, potrivit Bloomberg.

Raspunsul acestuia a venit dupa ce Paul Ryan, presedintele Comitetului pentru Buget al Camerei Reprezentantilor din SUA, a declarat ca Fed ar putea fi pregatita sa permita inflatiei sa depaseasca obiectivele pentru a promova ocuparea fortei de munca.

Saptamana trecuta, Fed a stabilit un obiectiv de 2% la inflatia anuala dupa ce a precizat ca va mentine rata dobanzii de referinta mai mica pentru a stimula economia si pentru a impinge in jos somajul.

Potrivit unui raport venit de la Departamentul mucii, rata somajului a ramas la nivelul de 8,5% in luna ianuarie. In schimb, Ben Bernanke este de parere ca economia arata semne de imbunatatire, insa ramane vulnerabila la socuri.

"Pentru a atinge stabilitatea economica si financiara, politica fiscala SUA trebuie sa fie plasata pe o traiectorie sustenabila, care sa asigure ca datoria este stabila sau, de preferinta, in scadere in raport cu venitul national", a mai adaugat presedintele Fed.

#ben bernanke inflatie sua, #bernanke somaj sua 2012, #fed scadere dobanda referinta sua , #USA