Bernanke vrea masuri de urgenta pentru revenirea pietei imobiliare

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 12:15
1521 citiri
Bernanke vrea masuri de urgenta pentru revenirea pietei imobiliare
Ben Bernanke, seful Fed

Presedintele Rezervei Federale Ben Bernanke a cerut luarea de masuri urgente pentru restaurarea pietei imobiliare, spunand ca scaderea vanzarilor si a preturilor caselor trage in jos revenirea economica.

"Starea pietei imobiliare este un impediment in calea unei reveniri mai rapide", a declarat Bernanke, citat de Reuters. "Trebuie sa continuam dezvoltarea si implementarea de politici care sa ajute punerea pe picioare a sectorului imobiliar."

Fed a publicat, luna trecuta, un document ce contine posibile solutii de remediere a sectorului imobiliar, unele dintre acestea fiind reiterate in discursul lui Bernanke.

Documentul a atras critici dure din partea unor republicani din Congres, care l-au acuzat pe seful Rezervei Federale de intruziune in politica fiscala.

In replica, Bernanke a spus ca actualele conditii dure de creditare au subminat eficienta eforturilor agresive ale bancii centrale de a stimula crestere.

Recentele scaderi ale pretului la locuinte au dus valoarea pietei imobiliare pana la un minim de 7 trilioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata imobiliara, #pret apartamente, #pret locuinte, #scadere pret apartamente, #ben bernanke, #rezerva federala americana , #USA