Bogatii Americii se pregatesc pentru cresterea impozitelor

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 16:41
1370 citiri
Bogatii Americii se pregatesc pentru cresterea impozitelor

Cetatenii americani cu venituri mari incearca sa-si puna averea la adapost, dupa ce victoria lui Obama preconizeaza cresterea impozitelor pentru aceasta categorie incepand cu 2013.

Confirmarea obtinuta de la alegatori de liderul de la Casa Alba anunta mentinerea pozitiei administratiei in privinta taxelor, relateaza Medifax. Astfel, guvernul nu va prelungi deducerile si exceptiile de la impozitare introduse in timpul mandatelor lui George W. Bush, care vor expira la sfarsitul acestui an.

Totodata, Obama vrea sa creasca rata maxima de impozitare (aplicata celei mai mari grupe de venit) la 39,6%, de la 35% in prezent, si sa majoreze impozitele aplicate castigurilor de capital pe termen lung la pana la 23,8%. Totodata, presedintele vrea sa reduca scutirile aplicate taxelor care vizeaza transferurile de proprietate - bani, actiuni, proprietati imobiliare si orice fel de activ tangibil sau intangibil.

Investitorii bogati au aproximativ o luna si jumatate la dispozitie pentru a-si analiza castigurile si pierderile inregistrate in urma investitiilor din ultimii ani, pentru a incerca sa contabilizeze cat mai multe venituri in anul 2012 si sa transfere active catre mostenitori, a afirmat analistul.

Astfel, indicele S&P 500 al bursei de la New York a pierdut luni 2,4% si a inchis la cel mai redus nivel din luna august, desi a crescut cu 64% de la investirea luiObama, la inceputul anului 2009.

Un investitor care vinde in acest an actiuni de 100 de dolari, pornind de la un cost de 20 de dolari, va inregistra un castig de 88 de dolari dupa taxarea castigurilor de capital, care s-ar transforma anul viitor la 80,96 dolari, daca impozitarea acestor castiguri creste la 23,8%, potrivit JPMorgan Private Bank.

Astfel, investitorii care vor totusi sa-si pastreze activele ar trebui sa mizeze pe o crestere de cel putin 9% anul viitor pentru conservarea castigului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consecinte victorie Obama, #crestere impozite SUA, #deducere impozite SUA , #USA