Christine Lagarde neaga iminenta unui razboi valutar intre marile puteri

Luni, 18 Februarie 2013, ora 15:41
1529 citiri
Christine Lagarde neaga iminenta unui razboi valutar intre marile puteri

Christine Lagarde, directorul FMI, a negat posibila aparitie a unui "razboi valutar", in contextul discutiilor care au avut loc in cadrul intalnirii G20.

"S-a vorbit foarte mult despre "razboaie valutare" si nu am vazut niciun "razboi valutar". Am auzit ingrijorari cu privire la cursul valutar, dar nici un razboi valutar", a declarat Lagarde, conform CNBC.

"Nu am asistat la confruntari, ci la deliberari, dialog, discutii si este clar ca aceasta reuniune G20 a fost extrem de utila si de productiva", a mai adaugat aceasta.

Comentariile presedintelui FMI au fost in acord cu cele ale liderilor celor mai dezvoltate 20 de economii din lume, care au infirmat zvonurile privind un razboi valutar. Afirmatiile acestora au redus presiunea asupra Japoniei, care a fost criticata pentru politicile sale monetare care au devalorizat yenul.

Desi a existat un acord ca statele G20 sa nu intre intr-o competitie a devalorizarii monedelor, grupul si-a exprimat ingrijorarea cu privire la dezechilibrele fiscale din marile economii.

Lagarde a solicitat astfel stabilirea unor obiective pe termen mediu in aceasta directie atat in SUA, cat si in Japonia, si a recunoscut ca diferendele politice din aceste state ar putea fi un obstacol semnificativ in realizarea unor strategii pe termen lung.

#razboi valutar Lagarde, #intalnire G20 razboi valutar, #depreciere yen japonez , #USA