Citigroup: In 2013, va avea loc "furtuna perfecta" in SUA

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 22:53
1625 citiri
Citigroup: In 2013, va avea loc "furtuna perfecta" in SUA
Vicepresedintele Citigroup vede un viitor sumbru pentru SUA

La inceputul anului viitor, "furtuna perfecta" va provoca o catastrofa politica in SUA, conform lui Peter Orszag, vicepresedintele departamentului de global banking al Citigroup.

Congresul american va trebui sa treaca urmatorul mare test, in 2013: sa reglementeze in mod crucial taierile de taxe realizate in perioada lui George Bush si cheltuielile pentru aparare si sa creasca plafonul datoriilor, confrom BusinessInsider.com.

"Nu este un lucru obisnuit sa trebuiasca sa reglementezi aceste trei capitole in acelasi timp", a spus Orszag, argumentand ca oricare ar fi administratia SUA, aceasta trebuie sa controleze Casa Alba, Casa Reprezentativilor si cel putin 60 de locuri in Senat, pentru a putea sa-si duca la sfarsit programul.

Daca alegerile vor fi castigate de un partid cu rezultate mai proaste decat acestea, ar putea fi foarte dificil pentru o administratie realeasa sa castige dezbaterile legate de plafonul datoriilor, care vor avea loc in august.

"Cred ca problema politica centrala a urmatorului deceniu este un model impartit intre partizanii politici", a mai spus acesta. "Cred ca un astfel de model este fundamental defectuos. Trebuie sa cautam un mecanism mai automat, astfel incat, blocajul legislativ sa nu duca la acele momente grele pe care le-am trait in vara trecuta".

#criza economica SUA, #alegeri sua, #alegeri statele unite, #furtuna perfecta, #scadere impozite, #george bush , #USA