Consumul american, in crestere. Poate evita SUA criza europeana?

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 09:50
2022 citiri
Consumul american, in crestere. Poate evita SUA criza europeana?

Rata consumului in SUA ar putea urca cu cateva procente in luna octombrie, de vreme ce veniturile americanilor au urcat pentru prima oara din luna mai, fapt ce indica ca economia SUA poate sustine reuperarea, spun analistii.

Rata consumului a crescut cu 0,3% in luna septembrie, potrivit unui raport realizat de 69 de economisti. De asemenea,veniturile americanilor au crescut proportional, cu 0,3%, scrie Bloomberg.

Cheltuielile unei gospodarii au crescut cu 70%, ceea ce arata semne de bun augur pentru sezonul de cumparaturi care incepe in aceasta saptamana in SUA.

"Acest trimestru a avut un start bun. Consumatorii vor continua sa cheltuiasca, iar investitiile companiilor vor contribui la recuperarea economiei intr-un moment periculos, incarcat de riscuri care vin dinspre Europa", a declarat economistul RBS Securities din Stamford, Omair Sharif.

Retailer-ul de lux, Saks Inc a raportat vanzari in crestere la produsele scumpe.

"Consumatorii luxului se comporta destul de bine intr-un moment de criza", a declarat CEO-ul companiei intr-un interviu Bloomberg. Venitul mediu al unui client Saks este de 200.000 de dolari/an.

Alti comercianti sunt, insa, mai prudenti fiind cu ochii pe somajul de 9% care se pastreaza in aceasta limita de aproximativ 2 ani.

Cum Ziua Recunostintei este pe 24 noiembrie, analistii sublinieaza faptul ca a doua zi dupa sarbatoarea americana incepe "vinerea neagra" cand se da oficial drumul sezonului de vacanta.

#rata consum sua, #venituri americani, #ziua recunostintei sua, #cheltuieli sarbatori sua , #USA