Criza carburantului se inrautateste in New York

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 12:52
1184 citiri
Criza carburantului se inrautateste in New York

Aproximativ 38% dintre benzinariile metropolei americane New York sunt inchise ori nu au carburanti de vanzare, a anuntat sambata agentia guvernamentala americana pentru informatii din energie (EIA).

"Potrivit unei anchete realizate in legatura cu stocurile de carburant, EIA considera ca 38% dintre benzinariile din zona metropolitana a New Yorkului nu dispun de benzina pentru vanzare. Este o scadere semnificativa de la nivelul de 67% semnalat in ziua precedenta", se arata in comunicatul agentiei guvernamentale, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Zone intinse de pe Coasta de Est raman in continuare lipsite de energie electrica, iar infrastructura distrusa, la cinci zile dupa ce uraganul Sandy s-a abatut asupra Statelor Unite, provocand moartea a peste 100 de persoane.

Problemele de transport si rafinare a petrolului duc la agravarea penuriei de carburanti, din ce in ce mai serioasa in special in statele New York si New Jersey.

Compania de rafinare si transport Phillips 66 a facut cunoscut sambata ca rafinaria sa Bayway din localitatea Linden (New Jersey), cu o capacitate de 238.000 de barili pe zi, ramane inchisa pentru o perioada nedeterminata, la fel ca si terminalul petrolier Tremley Point, tot din statul New Jersey.

#penurie benzina Sandy, #criza benzina SUA, #consecinte uragan Sandy, #stocuri carburant SUA, #cozi benzina SUA , #USA