Cum se pregateste New York-ul, la sase luni dupa uraganul Sandy

Sambata, 04 Mai 2013, ora 14:02
1156 citiri
Cum se pregateste New York-ul, la sase luni dupa uraganul Sandy

La sase luni dupa ce devastatorul uragan Sandy s-a abatut asupra orasului, primaria New Yorkului a prezentat vineri 59 de noi masuri destinate sa amelioreze capacitatea orasului de a face fata acestui tip de catastrofe naturale, transmite AFP.

Giganticul ciclon a atins Coasta de Est a Statelor Unite la 29 octombrie 2012 si in trecerea sa a provocat moartea a 43 de persoane la New York, a lasat peste un milion de locuitori ai orasului fara curent electric timp de mai multe zile, precum si pagube de miliarde de dolari.

"Chiar daca orasul a facut fata in cel mai bun mod cu putinta, intotdeauna se poate face mai mult, vom trage invatamintele de pe urma lui Sandy", a subliniat intr-un comunicat primarul adjunct Cas Holloway, autor impreuna cu colega sa, Linda Gibbs, al raportului prezentat vineri.

"Aceasta evaluare a pus in lumina etapele cheie de parcurs pentru a ameliora mai mult capacitatea noastra de a-i ajuta pe newyorkezi", a subliniat Linda Gibbs.

Printre cele 59 de propuneri, aprobate de primarul orasului, Michael Bloomberg, figureaza in special darea in folosinta a unor noi zone de evacuare: de la trei in momentul trecerii uraganului Sandy, ele vor ajunge la sase, pentru a permite un control mai bun si o flexibilitate mai mare.

Circa 375.000 de locuitori ai New Yorkului au primit ordinul obligatoriu de a evacua zonele de coasta ale orasului in timpul trecerii uraganului, insa mii dintre acestia au refuzat sa isi paraseasca domiciliul, mentioneaza raportul.

Documentul amintit mai scoate in evidenta necesitatea de a imbunatati planurile de evacuare a spitalelor si caminelor de batrani si de a actiona pentru cresterea autonomie lor energetice.

Pana vineri, primaria orasului a ajutat sa se mute aproximativ 20.000 de familii, a distribuit trei milioane de portii de mancare si a strans circa 700.000 de tone de gunoaie in urma trecerii uraganului Sandy, in octombrie, potrivit comunicatului amintit.

#New York pregatiri uragan, #New York uragan Sandy, #pagube uragan Sandy , #USA