Cum vrea seful NSA sa puna capat scandalului privind interceptarile telefonice

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 09:46
1276 citiri
Cum vrea seful NSA sa puna capat scandalului privind interceptarile telefonice

Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) vrea sa puna capat controversei iscate in jurul programelor de interceptare care si-au pus amprenta asupra inregistrarii unor progrese in probleme importante de securitate.

Generalul Keith Alexander, seful NSA, a declarat in fata unor alesi ai Congresului american, ca intentioneaza sa avanseze in problemele-cheie ale apararii nationale si cibernetice, conform Mediafax.

"Cred ca trebuie sa facem un pas inapoi si sa stabilim un cadru de dialog cu americanii", a spus el in fata Comisiei Fortelor Armate din Senat.

"Va fi crucial de adus la cunostinta ce se poate si ce nu se poate face in materie de aparare cibernetica pentru a proteja aceasta tara. Si, in prealabil, trebuie rezolvate problemele care afecteaza in momentul de fata NSA (din cauza scandalului privind interceptarile)", a declarat Keith Alexander.

NSA va prezenta un proiect de reforma

El a adaugat ca, potrivit unei directive a presedintelui american Barack Obama, NSA va prezenta un proiect de reforma. Obama a anuntat luna trecuta ca are intentia sa reduca atributiile NSA, printr-o revizuire a colectarii datelor telefonice.

Totodata, generalul Alexander a apreciat ca legislatia in domeniul apararii cibernetice necesita progrese, cu scopul de a se realiza o mai buna delimitare a atributiilor Executivului si retelelor private privind combaterea amenintarilor la adresa infrastructurilor-cheie, precum oleoductele, principalele linii electrice sau retelele financiare.

"Am temeri ca lipsa de legislatie sa nu afecteze capacitatea de a ne apara tara in aceste domenii", a notat patronul NSA. "Tinand cont de situatia actuala, trebuie sa fim transparenti in aceasta problema pentru ca americanii sa inteleaga si sa sprijine demersurile noastre", a subliniat el.

#nsa reforma, #sua nsa, #nsa securitate , #USA