Cursa stransa intre Obama si Romney: Sunt la egalitate

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 08:44
942 citiri
Cursa stransa intre Obama si Romney: Sunt la egalitate

Alegerile prezidentiale din Statele Unite au intrat pe ultima suta de metri si cu 48 de ore inainte de alegeri ambii candidati sunt cotati cu sanse egale.

Presedintele in exercitiu Barack Obama si rivalul sau republican Mitt Romney sunt in continuare umar la umar, cu 48 de ore inainte de alegerile prezidentiale americane, dupa cum arata doua sondaje publicate duminica seara, relateaza AFP.

Un sondaj publicat de Wall Street Journal si NBC News il crediteaza pe Barack Obama cu 48 la suta din intentiile de vot, iar pe Mitt Romney cu 47 la suta, sau o cvasi-egalitate, daca se tinte cont de faptul ca marja de eroare este de +/- 2,55 la suta.

Sondajul a fost realizat in perioada 1-3 noiembrie pe 1.475 de alegatori.

Un alt sondaj, realizat pentru USA Today de Institutul Gallup in statele-cheie, ii plaseaza pe cei doi candidati la egalitate, fiecare intrunind 48 la suta din optiuni.

Potrivit unei anchete a Institutului de cercetare Pew, in care au fost intervievati alegatori care afirma ca si-au exprimat deja optiunea, presedintele in exercitiu intruneste 48 la suta din voturi, iar adversarul sau, 45 la suta.

#alegeri prezidentiale Statele Unite, #Obama Romney alegeri, #sondaj Obama Romney , #USA