De la cine se imprumuta SUA?

Sambata, 17 Martie 2012, ora 09:15
2444 citiri
De la cine se imprumuta SUA?

Pe masura ce guvernul american cheltuie sume importante de bani pentru a rezolva problemele economice, exista si nevoia de a gasi sume cu care sa finanteze masurile de redresare economica. Acestea sunt obtinute, de obicei, prin imprumuturi realizate prin vanzarea de obligatiuni cu maturitati variate.

Pentru investitori, titlurile de stat sunt considerate pariuri sigure pentru ca au o dobanda garantata. Iata care sunt entitatile care au imprumutat statul american prin aceasta metoda.

7. Guvernul - 484,4 miliarde

Guvernul SUA si guvernele locale detin aproape jumatate de trilion de dolari in titluri de stat, conform Fed.

Nivelul acestor detineri a ramas acelasi inca din 2006, fluctuand intre 484 si 576 miliarde de dolari.

6. Fonduri de investitii - 635,5 miliarde dolari

Conform Fed, categoria fondurilor de investitii detine titluri de stat in valoare de 653,5 miliarde dolari, aflandu-se pe locul sase in topul entitatilor ce au imprumutat statul american prin intermediul achizitiei titlurilor de stat.

Valoarea titlurilor de stat detinute de fondurile de investitii a scazut cu 105 miliarde dolari din decembrie 2008 pana acum.

5. Fonduri de pensii - 842,2 miliarde dolari

Fondurile de pensii controleaza o suma mare de bani, rezervata persoanelor ce se afla la varsta pensionarii, si sunt, astfel, obligate sa faca investitii sigure.

Aceasta categorie, care include atat fonduri de pensii private, cat si guvernamentale, detin 842,2 miliarde de dolari din datoria Americii, bani transformati in titluri de stat.

4. Japonia - 1,038 trilioane dolari

Unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai SUA, Japonia, este si unul dintre cei mai mari detinatori de titluri de stat americane.

3. Alti investitori - 1,107 trilioane dolari

Acest grup include persoane private, companii de stat, brokeri, dealeri, trusturi bancare, companii si alte institutii asemanatoare.

In ciuda faptului ca suma detinuta de "Altii" in acest top este constanta inca din 2000, numarul categoriilor care intra in aceasta grupa este de patru ori mai mare.

2. China - 1,132 trilioane dolari

Statul care detine cea mai mare valoare de obligatiuni este China. In acest moment, statul asiatic detine 1,132 trilioane de dolari in titluri de stat, desi valoarea este in scadere fata de cele 1,173 trilioane pe care le detinea in iulie 2011.

1. Rezerva Federala si alte institutii guvernamentale - 6,328 trilioane dolari

Da, entitatea care detine cele mai multe titluri de stat se afla chiar in SUA si include Rezerva Federala si toate institutiile guvernamentale.

Astfel, sistemul bancar al Federal Reserve detine aproximativ 1,65 trilioane de dolari in obligatiuni, in timp ce restul banilor sunt detinuti de alte institutii.

#titluri stat sua, #datorie sua, #imprumut sua, #creditori SUA , #USA