FBI avertizeaza cu privire la cresterea amenintarii teroriste pe teritoriul SUA

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 11:47
1131 citiri
FBI avertizeaza cu privire la cresterea amenintarii teroriste pe teritoriul SUA
Foto: FBI

Statele Unite se confrunta, pe propriul teritoriu, cu un numar in crestere de extremisti care s-au radicalizat pe Internet, mediu in care se inspira de la jihadisti din Siria, si care cauta sa comita actiuni violente, a avertizat FBI luni.

Directorul politiei federale James Comey a afirmat, intr-un discurs sustinut la New York, ca aceasta amenintare a fost traita "in mod foarte real" in Canada, unde in ultimele saptamani au avut loc doua atacuri in care au fost ucisi doi militari, scrie Mediafax.

Seful FBI a declarat ca urmarirea persoanelor care se inspira dupa militantii organizatiei Statul Islamic (SI) in Siria este "extrem de dificila, este un lucru la care lucram zilnic".

Amenintarea este prezenta pe tot teritoriul Statelor Unite

Aceasta amenintare este prezenta pe tot teritoriul Statelor Unite si poate fi reprezentata de oameni de toate varstele, originile etnice si meseriile, a precizat el intr-o conferinta privind lupta impotriva terorismului, la Fordham Law School.

"Este o problema peste tot unde exista spirite tulburate care au acces la Internet, iar acest lucru se poate intampla oriunde in tara noastra mare", a insistat el.

Fara ca macar sa se intalneasca cu membri Al-Qaida, aceste persoane se radicalizeaza citind sau ascultand propaganda online si devin "echipate sa se angajeze in jihad, fara ca macar sa iasa din subsol sau dormitor", a declarat el.

"Ele pot obtine tot ceea ce le trebuie pe Internet pentru a comite o actiune violenta aici, in Statele Unite", a continuat seful FBI, indemnand americanii sa avertizeze politia daca observa comportamente suspecte sau periculoase ale unor indivizi.

"Securitatea noastra este necesar sa fie un efort colectiv", a subliniat James Comey. "Daca nu spuneti nimic, riscam sa regretam cu totii", a adaugat el.

Oficialul de rang inalt a apreciat ca aproximativ zece americani lupta alaturi de organizatii teroriste.

"Ii urmarim daca se intorc in Statele Unite. Daca am dovada ca ai luptat in vreuna dintre aceste organizatii teroriste straine, ajungi dupa gratii", a avertizat el.

#SUA terorism, #FBI terorism , #USA