Ferguson: SUA se joaca de-a ruleta ruseasca cu propria datorie!

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 10:34
1963 citiri
Ferguson: SUA se joaca de-a ruleta ruseasca cu propria datorie!

In ultimii ani, SUA a fost luata in vizor pentru modul in care ar trebui sa se ocupe de propria economie si, totodata, pentru modul de gestionare a deficitului.

Pe de o parte, sunt adeptii austeritatii, care cred ca SUA ar trebui sa reduca imediat cheltuielile guvernamentale pentru a-si echilibra bugetul, iar pe de alta parte sunt cei ca Paul Krugman, care considera ca SUA ar trebui sa lanseze mai multe stimulente guvernamentale, sa creasca datoria pentru a ajuta economia sa scape de probleme.

Unul din inamicii lui Krugman de-a lungul anilor a fost economistul Niall Ferguson, autorul unei noi carti numite "Civilizatie: Occidentul si restul", potrivit Business Insider.

Acesta a atras atentia de-a lungul timpului asupra riscurilor care se abat asupra Americii din cauza datoriei care creste pe zi ce trece.

"Contractand datorii uriase acum cu presupunerea ca ratele dobanzilor vor ramane scazute pentru totdeauna, este ca si cum ne-am juca Ruleta ruseasca.

Este timpul sa ne reglementam situatia fiscala acum, inainte de criza, nu in momentul in care ratele dobanzilor vor incepe sa urce si va fi prea tarziu", a precizat Ferguson.

De asemenea, acesta a subliniat ca nu este de acord cu taierea radicala a cheltuielilor guvernamentale in urmatorii doi ani, "sugrumand" economia in acest proces. Mai degraba, guvernul ar trebui sa dezvolate si sa implementeze un plan pe 10 ani, care sa devina solid in timp.

"Daca nu o facem, spune Ferguson, vom ajunge intr-un punct fara intoarcere. Atunci vom fi nevoiti sa facem exact ce a facut Grecia. Vom ajunge sa facem reduceri drastice care ne vor arunca intr-o spirala a mortii, in care fiecare pas va micsora si mai mult economia, ne va creste deficitul si datoria", a mai adaugat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorie sua, #deficit bugetar sua, #teorie Niall Ferguson sua , #USA