Fitch nu vede cu ochi buni finantele Statelor Unite

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 08:57
1625 citiri
Fitch nu vede cu ochi buni finantele Statelor Unite

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a anuntat luni ca intentioneaza sa scada nivelul cotarii atribuite datoriei Statelor Unite, de la o perspectiva "stabila" la una "negativa", relateaza AFP.

Agentia, care a confirmat cotatia ca fiind cea mai buna posibila, si anume "AAA", si-a exprimat "increderea tot mai mica" in posibilitatea de a vedea adoptate "masurile bugetare necesare pentru a duce finantele publice ale Statelor Unite pe o cale viabila".

Fitch a anuntat "o probabilitate usor superioara cu 50 la suta" de a vedea nivelul cotarii scazut in urmatorii doi ani.

Agentia si-a exprimat indoielile cu privire la eficienta procesului legislativ bugetar de la Washington, la o saptamina de la esecul unei "super-comisii" parlamentare insarcinata sa gaseasca mijloacele de reducere a deficitului bugetului federal.

Perspectiva negativa reflecta increderea tot mai mica a Fitch in masurile bugetare ale Statelor Unite, potrivit unui comunicat al agentiei.

Fitch este ultima dintre cele trei mari agentii de cotare care mentine inca nota "AAA" acordata Statelor Unite la o perspectiva "stabila".

Standard and Poor's a scazut cotatia in august, la "AA+", iar Mody's a scazut perspectiva la "negativa" in aceeasi perioada, mentinand totodata nivelul "Aaa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fitch rating SUA, #datoria America, #retrogradare rating SUA Fitch , #USA