George W. Bush il indeamna pe fratele sau Jeb sa candideze la presedintia SUA in 2016

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 08:11
1412 citiri
George W. Bush il indeamna pe fratele sau Jeb sa candideze la presedintia SUA in 2016

Fostul presedinte american George W. Bush l-a indemnat, intr-un interviu difuzat miercuri, pe fratele sau mai mic Jeb sa se lanseze in cursa pentru Casa Alba in 2016, subliniind ca ar fi "un candidat minunat" daca ar face-o, realteaza AFP.

"El nu are nevoie de sfatul meu, pentru ca stie (...) ?Lanseaza-te!?", a declarat fostul presedinte in acest interviu difuzat inainte de inaugurarea unui muzeu despre cei opt ani ai sai la Casa Alba.

Fost guvernator in Florida, Jeb Bush s-ar putea afla printre favoritii de partea republicanilor in cursa pentru investire la alegerile prezidentiale americane din 2016, daca nu va fi afectat de presedintia controversata a fratelui sau mai mare.

Daca va reusi, totusi, sa depaseasca acest obstacol si sa ajunga la Casa Alba, acesta le-ar urma exemplul fratelui, dar si tatalui sau, George H. Bush, pentru prima data in istoria politica americana.

Evocand posibilitatea ca fratele sau sa o infrunte in 2016 pe Hillary Clinton - daca aceasta va decide la randul sau sa se prezinte in cursa pentru investitura partidului sau -, George W. Bush vede posibilitatea unei "imagini formidabile".

Un scrutin intre un Bush si un Clinton ar reinvia amintirile alegerilor din 1992, in urma carora Bill Clinton l-a inlocuit la Casa Alba pe George Bush tatal.

#Jeb Bush presedinte SUA, #Jeb Bush candidat presedintie SUA, #George Bush presedinte SUA , #USA