Gigantii telecom Huawei si ZTE, pericol pentru economia Statelor Unite

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 08:57
1710 citiri
Gigantii telecom Huawei si ZTE, pericol pentru economia Statelor Unite

Cei doi giganti chinezi din domeniul telecomunicatiilor Huawei si ZTE ameninta securitatea SUA si trebuie impiedicati sa mai incheie contracte si achizitii in SUA, este concluzia la care a ajuns o comisie la Congresului de la Washington la finalul unui an de anchete, relateaza AFP.

Potrivit unui raport al Comisiei pentru serviciile secrete a Congresului, este imposibil sa existe siguranta ca firmele respective sunt independente de guvernul chinez. Ele pot fi, in consecinta, folosite pentru a pentru a submina securitatea americana, apreciaza comisia.

"Pe baza informatiilor clasificate si neclasificate, Huawei si ZTF nu pot garanta independenta lor in raport cu influenta unui stat strain, iar aceasta reprezinta o amenintare pentru securitatea Statelor Unite si a sistemului nostru", se arata in proiectul raportului.

Comisia si-a demarat ancheta ca urmare a ingrijorarii ca Beijingul ar putea sa se foloseasca de aceste doua companii cu dezvoltare rapida pentru a face spionaj economic sau militar ori chiar atacuri informatice.

Huawei si ZTE au dezmintit ca ar avea legaturi cu guvernul chinez, incheie AFP.

#contracte Huawei ZTE Statele Unite, #Huawei ZTE pericol economie SUA , #USA