Importurile de petrol ale SUA au scazut in decembrie la minimul ultimilor 16 ani

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 07:45
1417 citiri
Importurile de petrol ale SUA au scazut in decembrie la minimul ultimilor 16 ani

Importurile de petrol ale Statelor Unite au scazut in decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, in urma cresterii productiei interne, potrivit datelor Administratiei pentru Informatii in Energie (EIA).

Achizitiile de titei din strainatate au scazut cu 1,1%, la 7,41 milioane de barili pe zi, cel mai redus nivel dupa ianuarie 1998, potrivit mediei aferente unei perioade de patru saptamani incheiata in 27 decembrie, a anuntat EIA.

"Importurile scad pentru ca putem produce mai mult petrol. Astfel economisim o multime de bani si este bine pentru economie ", a spus Michael Lynch, presedintele Strategic Energy & Economic Research din Winchester, Massachusetts.

Productia interna a titei a crescut saptamana trecuta la 8,12 milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel atins dupa septembrie 1988, datorita cresterii cantitatilor extrase din zacamintele de sist. Productia a depasit in octombrie importurile, pentru prima oara din 1995, potrivit EIA.

Cererea de petrol a scazut cu 7,2% in saptamana incheiata pe 27 decembrie. Consumul a atins maximul ultimilor cinci ani, de 21 de milioane de barili pe zi, in saptamana incheiata pe 13 decembrie, a anuntat agentia.

#importuri petrol, #petrol sua, #achizitie titei , #USA