New York a ramas fara benzina si curent electric: Urmarile uraganului Sandy

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 08:51
1569 citiri
New York a ramas fara benzina si curent electric: Urmarile uraganului Sandy

Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a anuntat joi masuri de rationalizare a benzinei la pompa, din cauza dificultatilor care persista la zece zile dupa trecerea uraganului Sandy, relateaza AFP.

Incepand de vineri dimineata, masinile cu placute de inmatriculare care se termina cu numar impar se vor putea aproviziona in zilele impare, iar cele care se termina cu numar par in zilele pare, a declarat el intr-o conferinta de presa.

Nici in ceea ce priveste curentul electric locuitorii New York-ului nu stau mai bine. Un numar de 715.205 locuinte si firme erau private joi de electricitate in Nord-Estul Statelor Unite, in urma uraganului Sandy si primei furtuni de iarna, a anuntat Departamentul american al Energiei.

Furtuna de iarna de miercuri, prima din acest an, a lasat fara energie electrica un numar de 92.000 de abonati, in cinci state.

Cele doua state cele mai afectate state sunt New York (45.028 de abonati) si New Jersey (22.083), care au fost cele mai afectate si de uraganul Sandy, in urma cu zece zile.

La New Jersey, 10% dintre abonati (396.777) erau in continuare privati de electricitate, potrivit Departamentului Energiei.

In statul New York, in aceasta situatie se mai afla 4% dintre abonati, adica 285.354 de locuinte.

Celelalte state afectate de prima furtuna de iarna din acest an sunt Connecticut (9.042 de abonati fara curent electric), Massachusetts (11.595) si Rhode Island (4.671).

#New York benzina uragan Sandy, #New York fara curent electric, #uragan Sandy pagube New York , #USA