O noua furtuna se indreapta spre New York

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 08:17
1157 citiri
O noua furtuna se indreapta spre New York

Potrivit prognozei, noua perturbare de miercuri si joi va fi insotita de ploi violente, rafalele de vant ar putea ajunge la pana la 80 de kilometri pe ora si ar putea sa se produca inundatii "minore pana la moderate".

Guvernatorul de New York Andrew Cuomo s-a declarat luni ingrijorat cu privire la o noua furtuna anuntata pentru miercuri in zonele de nord-est din SUA, deja afectate de Uraganul Sandy, si nu a exclus noi evacuari, relateaza AFP.

"In mod normal, aceasta furtuna nu reprezinta o amenintare mortala", a declarat el in timpul unei conferinte de presa. "Dar noi nu suntem intr-o situatie normala", a subliniat el, evocand casele distruse si stricaciunile produse pe litoral.

"Solurile inundate sunt, de asemenea, saturate", a adaugat guvernatorul. "In aceasta situatie, aceasta furtuna poate fi grava", a continuat el. "Daca va fi nevoie de evacuari, vom face asta devreme", iar "oamenii vor trebui sa ia lucrurile in serios", a afirmat Andrew Cuomo.

Noile estimari ale pagubelor provocate de uraganul Sandy se cifreaza la 30-50 miliarde de dolari, ceea ce ar face acest uragan cel mai costisitor din 2005, cand Katrina a devastat orasul New Orleans.

Mai mult, si prognozele pentru distrugerile acoperite de asiguratori s-au dublat, pana la nivelul de 10-20 de miliarde de dolari.

Comparativ, pagubele cauzate de uraganul Irene in 2011 au fost evaluate la 10 miliarde de dolari, in timp ce distrugerile provocate de Ike, care a devastat Statele Unite in 2008, s-au ridicat la 20 de miliarde de dolari, potrivit Eqecat.

Subliniind impactul "intreruperilor de curent" in estul tarii, compania a revizuit, de asemenea, cresterea costului pagubelor acoperite de asiguratori, care va cuprins 10-20 de miliarde de dolari, adica de doua ori mai mult decat la prima estimare,

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#furtuna New York, #pagube uragan Sandy , #USA