Obama a strans 45 de milioane de dolari in februarie pentru campania electorala

Luni, 19 Martie 2012, ora 19:32
1128 citiri
Obama a strans 45 de milioane de dolari in februarie pentru campania electorala

Barack Obama si formatiunea sa democrata au colectat 45 de milioane de dolari in februarie pentru finantarea campaniei de realegere in noiembrie, a anuntat luni echipa actualului presedinte american, mentionand ca suma este cu 50% mai mare decat in ianuarie, insa mai mica decat in urma cu patru ani.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul sau de internet, comitetul de campanie a anuntat ca 348.000 de persoane au varsat bani in favoarea candidatului sau a democratilor in februarie. Aceste 45 de milioane ridica la 180 de milioane de dolari suma stransa de Obama si partidul sau de la lansarea campaniei in aprilie 2011. In ianuarie, acestia au obtinut 29 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, aceste cifre sunt mai mici in raport cu suma colectata de Obama in februarie 2008, cand contracandidatul lui Hillary Clinton pentru investitura democrata a strans 55 de milioane de dolari. In total, Obama a strans o suma record de 750 de milioane de dolari in 2007-2008.

Mitt Romney, favorit pentru a obtine investitura republicana si a intra in lupta finala pentru Casa Alba cu Obama la 6 noiembrie, a reusit sa stranga numai 75 de milioane in 11 luni, dintre care 11,5 milioane in februarie. Colectarile de fonduri sunt cruciale, intrucat ele le permit candidatilor sa faca turnee in tara pentru a se intalni cu electoratul si sa achizitioneze spatii publicitare pe micile ecrane, noteaza AFP

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama campanie electorala, #Obama strangere fonduri , #USA