Obama: Ceea ce se intampla in Grecia are impact asupra SUA!

Marti, 22 Mai 2012, ora 08:14
1348 citiri
Obama: Ceea ce se intampla in Grecia are impact asupra SUA!

Presedintele american Barack Obama a facut apel luni la tarile europene pentru o "coordonare mai eficienta" cu scopul de a opri criza datoriilor in zona euro, recunoscand ca ceea ce se intampla in Grecia are "un impact asupra Statelor Unite".

"Cel mai important este ca Europa sa recunoasca ca proiectul euro inseamna mai mult decat o moneda si ca trebuie sa existe o coordonare mai eficienta pe planul politicii monetare si fiscale, pe de o parte, si in ceea ce priveste cresterea economica, in general", a declarat presedintele Obama in cadrul unei conferinte de presa in incheierea summitului NATO.

Acesta a fost intrebat despre recentul summit G8 de la Camp David, Maryland (est), de vineri si sambata, unde liderii statelor industrializate au pledat in favoarea unei cresteri economice pentru a compensa efectul austeritatii bugetare si au solicitat la randul lor mentinerea Greciei in zona euro.

Obama a reafirmat luni aceasta sustinere refuzand sa speculeze cu privire la ce s-ar intampla daca Atena ar iesi din zona euro.

Insa acesta a spus ca "ceea ce se petrece in Grecia are un impact asupra Statelor Unite".

Aceasta dezbatere cu privire la datoriile europene are loc pe fondul unor grave preocupari privind Grecia, unde criza economica s-a dublat cu un blocaj politic. Grecii sunt chemati din nou la urne la 17 iunie iar iesirea lor din zona euro este discutata deschis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama criza datorii Europa, #Obama summit NATO, #Obama criza Grecia , #USA