Obama cere Congresului sa impulsioneze reforma in materie de imigratie

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 09:56
1363 citiri
Obama cere Congresului sa impulsioneze reforma in materie de imigratie

Presedintele SUA, Barack Obama, va cere joi Congresului sa urgenteze aprobarea reformei in domeniul imigratiei, revenind asupra acestui subiect dupa depasirea crizei care a paralizat statul federal american la inceputul lunii, potrivit AFP si EFE.

Barack Obama va face o declaratie in acest sens in aceasta dupa-amiaza la Casa Alba, dupa cum a informat presedintia, intr-un comunicat.

Presedintele american va argumenta ca reforma in materie de imigratie "este buna pentru tara", a declarat pentru AFP un inalt responsabil al administratiei prezidentiale.

O reforma in materie de migratie "va face sa creasca economia, va reduce deficitul si este amplu sprijinita atat de democrati, cat si de republicani, intreprinderi si sindicate, precum si de liderii religiosi si agentiile de securitate", potrivit unui functionar de la Casa Alba, citat de EFE.

Imediat dupa rezolvarea problemei bugetare care tinuse paralizata administratia timp de mai bine de doua saptamani, Barack Obama i-a cerut Congresului sa se concentreze asupra reformei in domeniul imigratiei, in scopul de a aproba o lege inainte de 2014.

Senatul a aprobat o propunere in luna iunie, insa Camera Reprezentantilor nu a reusit sa ajunga la un acord privind textul acesteia. Printre altele, republicanii din Camera inferioara considera insuficiente cele convenite de senatori in ceea ce priveste securitatea frontierelor.

#imigranti SUA, #reforma imigratie SUA, #Obama imigratie Statele Unite , #USA