Obama confirma: Cresterea taxelor pentru bogati, o conditie pentru bugetul SUA

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 08:31
1824 citiri
Obama confirma: Cresterea taxelor pentru bogati, o conditie pentru bugetul SUA

Presedintele american Barack Obama i-a avertizat pe adversarii sai republicani ca niciun acord bugetar nu este posibil fara ca ei sa cedeze asupra cresterii cotelor de impozitare pentru contribuabilii cei mai bogati.

Ministrul american al finantelor, Timothy Geithner, a declarat, recent, ca nu va exista un acord in Congres cu privire la buget daca republicanii nu avizeaza favorabil o majorare a impozitelor pentru cei mai bogati. Presedintele SUA confirma, astfel, declaratia ministrului de Finante.

Intr-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, Obama, cu toate acestea, a parut sa lase un mic spatiu de negociere, refuzand sa precizeze daca rata de impozitare a celor mai bogati ar ajunge la 39,6% in vigoare sub administratia presedintelui Bill Clinton (1993-2001), noteaza AFP.

"Un acord este posibil", a asigurat presedintele, estimand totusi ca propunerile republicane de abordare a lacunelor fiscale nu ar fi suficiente pentru reducerea deficitului.

"Este nevoie ca rata de impozitare de 2% (cei mai bogati) sa creasca, iar noi nu vom ajunge la un acord fara aceasta", a mai spus presedintele democrat.

"Zidul bugetar", ce inseamna o masura de austeritate fortata de reducere a deficitului, va intra in vigoare la 2 ianuarie in lipsa unui acord intre republicani si democrati. Acest "zid" prevede mai ales o crestere brutala a impozitelor, chiar si pentru cei mai saraci.

Obama si republicanii in pozitie de forta in Congres abordeaza diferit modul de a reechilibra conturile, conservatorii sustinand ca acest lucru se poate realiza fara a mari impozitele pentru cineva. Obama vrea sa lase sa expire cadourile fiscale pentru cei mai bogati acordate in 2001 si 2003 sub presedintia republicanului George W. Bush.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget SUA 2013, #impozite bogati SUA, #Barack Obama impozite bogati , #USA