Obama doneaza cinci la suta din salariul sau Trezoreriei, in urma taierilor bugetare

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 09:19
1361 citiri
Obama doneaza cinci la suta din salariul sau Trezoreriei, in urma taierilor bugetare

Presedintele Barack Obama va oferi statului federal cinci la suta din salariul sau, in semn de solidaritate cu functionarii afectati de consecintele recente ale taierilor bugetului, a declarat miercuri un oficial american.

Obama, al carui salariu anual brut stabilit prin lege este de 400.000 de dolari, va semna lunar cecuri catre Trezorerie, retroactiv pentru martie, cand au intrat in vigoare taieri automate la buget, a precizat acest oficial sub protectia anonimatului pentru AFP.

"Presedintele a decis sa dea o parte a salariului sau Trezoreriei, alaturandu-se sacrificiilor functionarilor, afectati de taieri bugetare", a declarat el.

O consecinta a incapacitatii republicanilor si democratilor, in Congres, de a se intelege asupra unei modalitati de reducere a deficitelor, exercitiul bugetar in curs, care expira la 30 seprembrie, a fost amputat cu 85 de miliarde de dolari.

Intre alte consecinte, sute de mii de functionari sau personal contractual au fost informati ca vor primi zile de concediu fara plata.

#salariu Barack Obama, #taieri bugetare SUA, #donatii Obama, #salariu Presedinte SUA , #USA