Performantele SUA surprind: Deficitul de cont curent scade cu 12% in T2, peste asteptari

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 18:10
1360 citiri
Performantele SUA surprind: Deficitul de cont curent scade cu 12% in T2, peste asteptari

Cresterea exporturilor si surplusul veniturilor guvernamentale au fost principalele surse ale reducerii deficitului de cont curent al celei mai mari economii din lume, depasind asteptarile expertilor.

Deficitul de cont curent, care este o masura a comertului international, incluzand platile si transferurile guvernamentale, a scazut in cel de-al doilea trimestru al lui 2012 in SUA cu 12%, de la 133,6 miliarde la 117,4 miliarde de dolari, conform raportului dat publicitatii marti de U.S. Commerce Department.

Expertii contactati de Bloomberg prevazusera in medie un deficit de 125 de miliarde de dolari, ceea ce arata ca performanta economiei americane in trimestrul doi a fost peste asteptarile acestora.

Cu toate acestea, analistii nu sunt optimisti: "Vom vedea o crestere a deficitului de cont curent", a declarat Ryan Sweet, senior economist in cadrul Moody's Analytics, care a avut cea mai apropiata predictie de cifra oficiala - 118,4 miliarde de dolari. "Exporturile vor fi mai slabe, reflectand problemele din Europa si scaderea cresterii pietelor emergente", a mai adaugat acesta.

#deficit de cont curent SUA, #scadere deficit SUA, #estimari performante economia americana , #USA