Piata americana de marfuri a crescut cu 3,8%

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 22:55
1204 citiri
Piata americana de marfuri a crescut cu 3,8%

Comenzile pentru bunuri de folosinta indelungata din SUA au crescut cu 3,8% in noiembrie, mult peste estimari.

Departamentul de Comert al SUA a afirmat ca s-a inregistrat o crestere de 7,5 miliarde de dolari a comenzilor de marfuri, inclusiv echipamente de transport, ajungand la 207 miliarde de dolari, scrie BBC.

Excluzand produsele de transport, care sunt vazute ca volatile, comenzile au crescut per total cu 0,3%, caci bunurile de transport include avioanele, care reprezinta motorul de crestere al comenzilor.

In luna noiembrie, constructorul de avioane, Boeing a primit comenzi pentru 96 de aeronave, o comanda extrem de mare in comparatie cu luna octombrie, cand a primit comenzi pentru doar 7 avioane.

Pe de alta parte, industria producatoare de masini a scazut cu 0,5% in noiembrie, dupa ce in octombrie a inregistrat o crestere de 5,9%.

Analistii afirma ca aceasta crestere peste estimari este un semn bun pentru economia SUA.

De altfel, Departamentul de Comert al SUA a anuntat intr-un raport rezultate pozitive si in ceea ce priveste vanzarile de locuinte in America.

Astfel, vanzarile de case noi in noiembrie au crescut cu 1,6% fata de luna octombrie.

Totusi, cifrele privind cheltuielile de consum in SUA facute publice vineri s-au dovedit dezamagitoare, indicand o crestere de doar 0,1%, sub asteptari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata SUA, #piata bunuri folosinta indelungata, #crestere cheltuieli consum, #piata imobiliara SUA , #USA