Piata muncii din SUA da semne de revenire

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 21:30
1280 citiri
Piata muncii din SUA da semne de revenire

Piata muncii din Statele Unite ale Americii da semne de revenire, numarul cererilor de somaj atingand minimul ultimelor sapte luni.

Saptamana trecuta, numarul cererilor de somaj a scazut atingand nivelul minim din ultimele sapte luni, conform datelor guvernamentale, scrie Reuters.

Initial analistii anticipau o crestere a cererilor de ajutor de somaj de la 390.000 la 395.000, insa Departamentul Muncii a anuntat ca numarul de solicitari de somaj a scazut cu 5.000, atingand un minim de 388.000 de cereri.

De asemenea, ocuparea fortei de munca din sectorul fabricilor a atins nivelul cel mai ridicat din ultimele 6 luni, iar date recente arata ca productia industriala si vanzarile retail sunt in crestere, fapt ce reduce riscul de recesiune.

Economistii sunt de parere ca in cel de-al patrulea trimestru se va inregistra o crestere economica ce va duce la o crestere anuala de 3%, dar criza din Europa ar putea incetini sau deraia tendinta de recuperare a economiei americane.

In plus, revenirea pietei muncii este insuficienta pentru scaderea ratei somajului sub 9% si accelerarea cresterii economice.

Cu toate acestea, declinul evident al cererilor de somaj, de saptamana trecuta, este un indiciu clar ca economia isi mentine ritmul de dezvoltare si va inregistra o crestere in trimestru al patrulea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj sua, #scadere somaj SUA, #piata muncii sua , #USA