Prima confruntare dintre cei doi candidati la presedintia SUA are loc miercuri

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 09:59
1207 citiri
Prima confruntare dintre cei doi candidati la presedintia SUA are loc miercuri

Presedintele SUA, Barack Obama, si adversarul sau republican, Mitt Romney, se infrunta miercuri seara, la Denver (statul Colorado), in prima din cele trei dezbateri prezidentiale.

Barack Obama are un avans net in sondaje. Ultima ancheta realizata de Institutul Gallup ii acorda 50% din intentiile de vot, fata de 44% pentru Mitt Romney, diferenta superioara marjei de eroare.

Pentru Mitt Romney, intalnirea difuzata de toate marile posturi americane de televiziune ii ofera o tribuna exceptionala pentru a rasturna tendinta, la mai putin de cinci saptamani de scrutinul de la 6 noiembrie.

Starea economiei si ocuparea fortei de munca vor ocupa cea mai mare parte a intalnirii cu o durata de 90 minute, cu incepere de la ora locala 19.00 (joi, 04.00 ora Romaniei). Peste 50 de milioane de telespectatori vor urmari lupta dintre cei doi candidati.

Argumentul incompetentei presedintelui in exercitiu pe frontul locurilor de munca si-a pierdut din forta in ultimele luni, cu o rata a somajului inca la nivel inalt, 8,1% in luna august, dar care s-a redus semnificativ dupa ce a fost depasit punctul de maxim al crizei in numeroase state cheie, cum ar fi Ohio.

Mitt Romney si-a reorientat in ultimele zile atacul spre politica externa promovata de Barack Obama, acuzat de pasivitate in fata recentelor atacuri antiamericane din lumea araba sau in dosarul nuclear iranian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#confruntare candidati presedintie SUA, #confruntare Obama Romney, #alegeri sua , #USA