Sondaj: Americanii, optimisti in privinta evolutiei economice

Joi, 23 Februarie 2012, ora 10:14
1101 citiri
Sondaj: Americanii, optimisti in privinta evolutiei economice

Majoritatea americanilor apreciaza ca economia SUA incepe sa mearga mai bine, pentru prima data dupa mai multe luni, insa aceasta tendinta nu il favorizeaza pe presedintele Barack Obama, potrivit unui sondaj Quinnipiac difuzat miercuri, relateaza AFP.

La intrebarea "credeti ca cresterea economica a inceput?", 54 la suta dintre respondenti au raspuns afirmativ, iar 43% negativ. La inceputul lui septembrie, numai 28 la suta au raspuns afirmativ si 68 la suta negativ.

Majoritatea americanilor (50 la suta) apreciaza in acelasi timp ca Barack Obama nu merita sa fie reales la 6 noiembrie, in timp ce 45 la suta cred contrariul. Acest procent este stabil in raport cu cel inregistrat in luna noiembrie.

"Alegatorii au inceput sa-si schimbe starea de spirit fata de economie. Chiar daca inca nu canta, ei incep sa fredoneze <>", a declarat Peter A. Brown, de la institutul Quinnipiac.

Acest sondaj a fost realizat in perioada 14-20 februarie, pe un esantion de 2.605 alegatori, si are o marja de eroare de plus sau minus 1,9 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj America, #sondaj cetateni americani, #crestere economica America , #USA