SUA arde si americanii se piaptana. Vezi cele mai mari regrete, dupa suspendarea activitatii guvernului

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 18:36
2267 citiri
SUA arde si americanii se piaptana. Vezi cele mai mari regrete, dupa suspendarea activitatii guvernului

Statele Unite au trimis in concediu fara plata circa un milion de functionari, iar tara pierde 300 de milioane de dolari pe zi, din cauza crizei din Congres. Mai exact, Guvernul federal al Statelor Unite si-a suspendat, marti, o parte din activitate, din cauza lipsei unui acord asupra bugetului pentru anul fiscal 2014. Americanii simt deja lipsa unor servicii guvernamentale despre existenta carora nici nu erau constienti inainte de criza.

  • Daca nimeni nu plange dupa inspectorii financiari, in topul listei celor mai mari regrete ale americanilor se afla inchiderea camerei de supraveghere a ursilor panda, de la Smithsonian National Zoological Park. Bloomberg ii linisteste, totusi, pe care duc dorul ursilor panda. Mai exista o camera de supraveghere functionala la San Diego Zoo.
  • O alta ingrijorare a americanilor este suspendarea activitatii NASA, care monitorizeaza spatiul cosmic si avertizeaza in cazul in care un meteorit ameninta Terra.

    Mai exista, totusi, o speranta pentru specia umana. Agentia Spatiala Europeana si-a deschis, in luna mai, un centru de monitorizare a asteroizilor.

  • De asemenea, zecile de mii de biciclistii din Washington care obisnuiau sa stabata in fiecare saptamana Capital Crescent Trail au aflat ca drumul de 18 km destinat pietonilor si bicilistilor este administrat de guvern: "Din cauza suspendarii activitatii guvernamentale, parcul national este inchis".
  • Explorarile pentru descoperirea de noi resurse de gaze si petrol este de asemenea oprita pe continent, insa au unda verde cele de pe coasta oceanului.
  • Americanii au mai aflat ca guvernul mnu monitorizeaza decat convorbirile telefonice si e-mail-urile, ci si aerul si apa. Inspectorii de mediu au fost trimisi acasa.
  • IMM-urile nu pot face credite, deoarece nu are cine sa emita garantii de stat sau sa prieasca cereri pentru imprumut.
  • In ciuda problemelor de nutritie cu care se confrunta americanii, programele de promovare a alimentelor sanatoase nu functioneaza in aceasta perioada.
  • #suspendare activitate SUA, #USA shutdown, #criza Congres SUA , #USA