SUA furnizeaza echipamente pentru inventarierea "atrocitatilor" din Siria

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 10:16
1420 citiri
SUA furnizeaza echipamente pentru inventarierea "atrocitatilor" din Siria

Statele Unite furnizeaza "opozitiei pasnice" din Siria mijloace de comunicare destinate in special inventarierii "atrocitatilor" comise in tara, au anuntat joi surse concordante la Washington.

Acest ajutor destinat opozantilor regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad se inscrie in cadrul eforturilor Washingtonului de a contribui la libertatea pe Internet in lume, a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului american de Stat, Victoria Nuland.

Purtatoarea de cuvant a refuzat sa detalieze in ce consta ajutorul, dar o sursa apropiata dosarului a declarat ca acesta include telefoane prin satelit cu GPS, pentru a putea "inventaria locul atrocitatilor" comise in Siria.

Initiativele americane de promovare a libertatii pe Internet in lume sunt destinate "ajutorarii tarilor in care accesul la Internet nu este posibil sau este restrans", a explicat Nuland.

Statele Unite au consacrat 76 de milioane de dolari din 2008 acestor programe din toata lumea si 25 de milioane de dolari sunt prevazuti pentru acest an.

Ajutorul suplimentar pentru Siria se refera "in mare parte la domeniul comunicatiilor" si este "conceput pentru a-i ajuta pe cei care sufera intruziuni ale Guvernului sau ale caror capacitati de comunicare unii cu altii au fost blocate de Guvern", a declarat Nuland.

Potrivit revistei Time, Departamentul de Stat a format disidenti sirieni in utilizarea tehnologiilor de comunicare prin asociatii cu scop nelucrativ. Intrebata despre acest subiect, Nuland a declarat ca aceste informatii sunt "mult exagerate".

#Statele Unite comunicatii, #echipament Internet , #USA