SUA: rata somajului a ramas la 8,2% in iunie

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:25
1258 citiri
SUA: rata somajului a ramas la 8,2% in iunie

Rata somajului in SUA a ramas in luna iunie la nivelul de 8,2%, chiar daca angajatorii americani au creat un numar de 80.000 de noi locuri de munca, arata cifrele oficiale publicate vineri de guvernul american, transmite AFP.

Departamentul american al Muncii a anuntat ca numarul noilor locuri de munca create a crescut cu 4% noi in luna iunie fata de luna mai. Cu toate acestea, cifrele oficiale sunt net inferioare estimarilor analistilor, care mizau pe 100.000 de noi locuri de munca create.

Datele statistice arata o tendinta clara de incetinire a numarului de noi locuri de munca create de prima economie a lumii incepand din primavara. In trimestrul aprilie - iunie 2012 au fost create, in medie, 75.000 de noi locuri de munca in fiecare luna, de trei ori mai putin decat cele 226.000 de noi locuri de munca create lunar in primul trimestru.

Situatia economiei si somajul vor juca un rol major in campania prezidentiala. Dupa cel de-al doilea razboi mondial doar un singur presedinte american, Ronald Reagan, a reusit sa castige un al doilea mandat la Casa Alba cu o rata a somajului mai mare de 6%.

#SUA rata somaj iunie, #somaj sua, #SUA locuri de munca , #USA