SUA: Rata somajului a scazut in aprilie la 8,1%

Vineri, 04 Mai 2012, ora 19:35
1389 citiri
SUA: Rata somajului a scazut in aprilie la 8,1%

Rata somajului in SUA s-a redus in luna aprilie pana la cel mai scazut nivel din ultimii trei ani, chiar daca angajatorii americani au creat un numar sub asteptari de noi locuri de munca, arata cifrele oficiale publicate vineri de guvernul american.

Departamentul american al Muncii a anuntat ca economia americana a creat 115.000 de noi locuri de munca in luna aprilie, mult mai putine decat cele 200.000 asteptate de analisti. Cu toate acestea, rata somajului a scazut in aprilie la 8,1% din populatia activa, cel mai scazut nivel inregistrat dupa luna ianaurie 2009, cand se situa la 7,8%.

Rata somajului in SUA a intrat pe o panta descendenta incepand din vara anului trecut, cand se situa la 9,1%.

Sectorul privat a creat 130.000 de noi locuri de munca in luna aprilie, in timp ce sectorul manufacturier a generat 16.000 de locuri de munca.

Ritmul de crestere al economiei americane a incetinit in primul trimestru al acestui an, potrivit unei prime estimari oficiale privind evolutia Produsului Intern Brut publicata saptamana trecuta de Departamentul american al Comertului.

In perioada ianuarie-martie 2012, PIB-ul american a crescut cu 2,2% in ritm anual, dupa o crestere anuala de 3% inregistrata in ultimele trei luni ale anului trecut. Aceste estimari preliminare, care vor fi revizuite de doua ori de Departamentul american al Comertului, sunt inferioare estimarilor analistilor, care mizau pe o crestere de 2,5%.

In pofida incetinirii ritmului de crestere, economia americana a crescut timp de 11 trimestre consecutive dupa ce recesiunea din 2007-2009 s-a incheiat in luna iunie 2009. Potrivit mai multor economisti, cresterea se va consolida in a doua jumatate a acestui an, deoarece situatia de pe piata muncii va continua sa se imbunatateasca.

#somaj sua 2012, #rata somaj sua, #scadere rata somaj SUA , #USA